Kameraglede



KAMERAGLEDE !

Jeg har opprettet en fotoblogg for å samle noen av bildene som jeg tar på turene vår. Det vil for det meste være naturbilder men kanskje jeg avanserer etter hvert ;)
Ta en titt og kom gjerne med kommentarer.
http://kameraglede.blogspot.no/


tirsdag 1. mars 2011

Gratulerer med DAGEN prinsesse Leia !!

I dag er Leia blitt 8 år, som tiden flyr. Før henne hadde vi hatt Dino i 16 år og å få ny hund var ikke aktuelt den  første tida etter han døde. Men etter ett par år uten hund begynte vi å tenke på å anskaffe oss ny, så var spørsmålet om vi nå skulle kjøpe oss en rasehund eller om vi skulle ha blanding igjen. Fulgte litt med i aviser og slikt men vi var vel egentlig ganske kresne og forkastet både den ene og den andre. Det var blitt ferie og sommertid, vi skulle være ett par uker i campingvogna da vi fikk telefon fra en niese . Hun hadde  fått sin første hund noen måneder tidligere og skrøt utrolig av mora til valpen. Blandingshunden Lotta var i hennes øyne verdens beste hund, snill, lydig med et utrolig behagelig vesen. Eierne av Lotta hadde bestemt seg for å beholde en av valpene selv men etter noen måneder fant de ut at de egentlig ikke hadde tid til to hunder i tillegg til tre barn og skulle nå selge denne valpen. Vi tenkte at vi kunne jo se og hilse på den før vi tok noen avgjørelse. Da vi kom frem til huset lå begge hundene på trappa og i samme øyeblikk som jeg så dem hadde jeg bestemt meg, denne hunden skulle være med oss hjem. Bare se på blikket, hvem faller ikke for det  Smilefjesmora hadde samme øyne. Jeg tror barna i huset synes det var veldig trist at Leia skulle flytte men tok det alikevel ganske fint, de lurte litt på om vi likte navnet eller om hun skulle få nytt navn for hun var oppkalt etter prinsesse Leia i Star Wars og kanskje vi synes det var litt dumt. Men jeg synes Leia passet perfekt, en liten prinsesse var hun. Nå er prinsessa 8 år og har fremdeles disse facinerende milde valpeøynene som får de fleste til å smelte og mange tror hun fremdeles er valp/unghund og blir forskrekket over alderen hennes.

P6270129P123347220110123_P1233472

Og så er hun så utrolig snill, sjef over Maila og Sofus er hun jo selvsagt for hun er tross alt eldst men hun har aldri vært skikkelig sint på dem, med små advarsler  får hun dem der hun vil. Så elsker hun å kose, klapper du henne så er hun din for alltid.

PC222590

P8030504

P2107682

Så elsker hun fart, løper som en virvelvind og holder Maila i form. “Hopp og sprett” det er Leia, baller, ballonger, pinner er topp, leke, leke, leke ………………….. og vann det er bare det kjekkeste i verden.PC092516

P8221113

P8221078

P8030353P8030388P8030479P8030457P6270087P2037502

Er det noen som lurer på hva hun er blanding av så er det vanskelig å svare på for her er det mye iblanda. Mora er veldig utblanda men det eierne vet er at det er iblanda lapphund, islandshund og shäfer + noe annet uvist. Faren er sannsynligvis noe collieblanding men jeg er sikker på det må være noe jakthund i henne for nesa er utrolig, å følge spor er ingen sak for henne da fyker hun avgårde med nesa limt i bakken.

Takk for åra vi har hatt og ser frem til mange fler, Mailas mentor og store forbilde, vårs kosejente HIPP HURRA må du lenge leve.P5149443

12 kommentarer:

  1. Gratulerer med dagen alle sammen. Utrolig flott voksen dame :-) Håper dere får mange flotte friske år videre også.. Og ja, for noen øyne.. MÅ jo smelte av dem :-)

    SvarSlett
  2. Gratulere med dagen Prinsesse Leia med de gode øynene ;)

    SvarSlett
  3. Prinsesse Leia:o))) ville nå nesten sagt dronning Leia;o) Gratulere med dagen kjære du.

    Det er noe spesielt med deg Leia...det er ikke bare øynene dine...du er så forsiktig og hjertegod...du søker deg frem og får oppmerksomhet der du vil.

    Jeg er glad for at jeg er blitt kjent med deg, og forstår godt at mor falt pladask for deg...kanskje er det det lille snevet av Lapphund som gjør deg så spesiell;o)

    Mange super flotte bilder av deg!!!

    Hipp hipp hurra for deg Leia:o)))

    SvarSlett
  4. Gratulere så masse med dagen Leia!! Artig å høre at det var prinsesse Leia i star wars filmen du var oppkaldt etter!! Lekte litt med den tanken her tidligere men glemte det helt bort!! Vakker er du!! Håper det vanka noe ekstra godt til prinsessa, dronninga i dag!! Stor nuss til Leia fra Roxie og Jackie!! + en liten nuss fra Disel!!

    SvarSlett
  5. Gratulerer med 8 års dagen Leia. Skjønner godt at Anne-Liss bestemte seg når hun så blikket ditt! Det lyser jo av godhet!! Vakker, vakker, vakker er du!!

    Veldig morsomt å lese litt om hvordan du kom hjem til Anne-Liss også (historien bak liksom:o) Håper du får en fin dag, og at du får litt kake og kanskje en liten pakke:o)))

    SvarSlett
  6. Gratulerer så mye med dagen, prinsesse Leia!!

    Snutesusser fra Snorre og Dimma :o)

    SvarSlett
  7. Prinsessen takker for alle hilsener, desverre ingen godbiter i dag. Sprang litt ekstra på do i natt og måtte være litt ekstra forsiktig med matinntaket i dag. Ser ut til at magen har stabilisert seg fort så kanskje noe ekstra i morgen ? Har fått sittet og kost seg på fanget til mor og blitt småsnakket til og klødd på magen, lenge leeeeenge. Tilbake får jeg masse smatting og masse nusser på nesen.

    SvarSlett
  8. GRATULERER MED DAGEN, Leia!!!!

    Ser slett ikke ut som en 8-åring. Åååå, for noen nydelig øyne. De er til å drukne i. Vakker!!!!!!!

    Det er bare noe med det første møte. Noe som bare sier klikk. Dere var nok ment for hverandre.

    Gratulerer igjen med en vakker prinsesse, Anne-Liss!

    SvarSlett
  9. Gratulerer så mye med dagen igår, Leia!! Du må være en utrolig fin hund, sånn som matmor beskriver deg får jeg (vi) veldig lyst til å treffe deg en vakker dag!

    Håper du hadde en flott dag, med litt ekstra godt å spise og kanskje gave også?

    Klem fra Hanne & Bienna

    SvarSlett
  10. Gratulerer med 8-års dagen din som var, prinsesse Leia!

    SvarSlett
  11. Gratulerer med dagen som var! Bildene viser en herlig hund som gleder seg over livet! Flotte bilder!

    SvarSlett
  12. Så mange flotte bilder av din vakre prinsesse :-) At årene går fort, ja det er det ingen tvil om. Syns uker og år fyker av sted jeg. Det er bare å glede seg til hva som kommer.

    SvarSlett