KameragledeKAMERAGLEDE !

Jeg har opprettet en fotoblogg for å samle noen av bildene som jeg tar på turene vår. Det vil for det meste være naturbilder men kanskje jeg avanserer etter hvert ;)
Ta en titt og kom gjerne med kommentarer.
http://kameraglede.blogspot.no/


fredag 12. november 2010

Her er vi igjen :o)

Mandag kveld var siste dag av høstens Rally-cup som har gått over tre kvelder. Har blitt kjent med mange nye folk og hunder. En herlig gjeng, her var det lykkeønsker og klapping for alle. Før vi starter briefer vi banen (slik som i agility) og for et samarbeid, det var mange gode råd og vink mellom deltakerne under briefingen. For de som lurer på hva RL er så består banen av forskjellig skilter som forteller deg hvilke øvelser en skal gjennomføre. Når en følger skiltene kommer en til neste og så videre. Et skilt kan f.eks ha øvelsen “dekk fra holdt” og gå rundt hunden mens den ligger i ro, så videre til neste skilt. Det kan være være øvelser der hunden skal opp i stå fra holdt, gå med hunden på plass 380 grader osv. osv. I klasse 2 blir det også hopp og innkalling + mer.

Man starter med 200 poeng og blir trukket for feil. Dersom en øvelse ikke blir gjennomført blir det stryk. Det blir trekk dersom hunden snuser i bakken eller skilt, treghet, stopp i banen,skjev sitt/dekk,dbl.kommando, stram line og fysisk kontakt, mer enn 1/2 m fra fører/skilt, velt av markør +++. Man kan repetere en øvelse dersom en oppdager at øvelsen en nettopp gjorde ikke ble gjennomført riktig men får da 3 p. trekk. Dersom noen vil vite mer så kan en gå inn på RLsine sider : http://www.rally-lydighet.com/

Siste kveld gjennomførte Leia ett perfekt løp men mor rota litt med en av øvelsene og valgte derfor å repetere, dermed så ble det 3 p. i trekk. Litt irritert på meg selv for hadde jeg ikke rota så hadde det blitt 200 p. og vi hadde vunnet sammenlagt men bra jeg oppdaget feilen for ellers hadde vi disket. Maila var høyløpsk og da vimser hun og er ukonsentrert, jeg hadde egentlig ikke så store forhåpninger, hun fikk noe trekk for snusing og stopp. Jeg jobba intenst for å holde kontakten med henne og det gikk jo bra. Ingen stryk men 7 p. i trekk.

Leia fikk disse poengene fordelt over tre kvelder 195, 200, 197.  Maila sine poeng 195, 195, og 193. En ting er sikker vi er ganske stødige, det er ikke mye avvik fra hver gang her. Nå er det slik at det er bare de to beste resultatene som teller så Leia endte med 395 p. og andre plass, Maila 390 poeng og fjerde plass sammenlagt. Jeg er egentlig ganske fornøyd selv !!  Området vi var på var dårlig opplyst så det ble ingen bilder denne gangen.

På onsdag var dagen da Leia skulle til veterinæren igjen for å pusse vekk tannstein. I tillegg hadde hun en jeksel som var knekt og som skulle sjekkes samtidig. Det viste seg at tanna var knekt slik at det var åpent inn til nervene og i tillegg var tanna nede på samme side også ødelagt + en av framtenna (de små) var også knekt og måtte trekkes. Stakkar, hun måtte operere bort tre tenner med full narkose, nå går hun på smertestillende og antibiotika og har sting inni munnen Trist fjes Veterinæren sa det var vanskelig å si hvordan tennene var blitt knekt, men siden det var på samme side kunne hun ha dunket seg eller tygget på noe hardt for tennene var ikke dårlige ellers annet enn en del tannstein. Når jeg hentet henne var hun fremdeles i en annen verden men våknet litt i bilen så da vi kom hjem trodde hun at alt var i orden. Hun sjanglet ut av bilen og “sprang” sammen med Maila til døra. Det var rent komisk for hun sjangla med hele kroppen og bakbeina ville ikke være helt med henne, greide så vidt å få løfta halen når hun logra. Hun var rett og slett godt dopa. Vi prøver å holde henne litt i ro men hun har så mye energi, hopper og spretter som før så det går fort fremover.

Mens Leia var i narkose gikk jeg og Maila tur ved Møllebukta og Hafrsfjord. Hadde ikke kameraet med men mobilen tar gode bilder. Jeg kjøpte ny mobil i sommer og da måtte jeg ha en som tok gode bilder, kjekt å ha i nøden. Denne mobilen har et kamera med 8,2 mp og jeg synes bildene blir ganske bra.

Her er “Sverd i Stein” et monument over slaget i Hafrsfjord i 872 da Harald Hårfagre samlet Norge til ett rike.

10112010227

Her er en fin liten strand som er en populær badeplass om sommeren. Været var fantstisk flott men kaldt, alikevel dukket disse opp på gressplenen.

101120102221011201022010112010224

Over brua og videre utover var det en statue av denne damen fra Tananger Smilefjes10112010219

10112010218

Langs sjøen mellon båthus og bebyggelse gikk stien.1011201021510112010210

Kanksje noen har sittet her og nytt solnedgangen

10112010206

101120101891011201019010112010199

En fisk vaket og Maila sto lenge og ventet på ett nytt hopp. Hun stirret intenst på steinen der ute, er sikker på at hun trodde at det var den som hoppet .

10112010204

Leia går på smertestilende til og med mandag og så regner vi med at Maila er ferdig med løpetida over helga, da skal vi ned til sjøen eller en annen plass det er mulighet for hundene å springe løs. Det blir gøy for dem å få fart på bena igjen, det blir reine vårsleppen tenker jegSmilefjes

Ha en fantastisk flott helg !!

12 kommentarer:

 1. God bedring til Leia!

  Flotte bilder du har tatt! På den benken ville jeg ha sittet å sett på solnedgangen!

  Så fin Maila var der hun stod å så /ventet på at fisken/steinen skulle hoppe opp igjen!

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. Gratulerer med flotte plasseringer i RL. Dere er flinke, synes jeg.

  Stakkar Leia, det var mange ødelagte tenner å fjerne...Jeg husker Snorre hadde en ødelagt jeksel og jeg ble dratt mellom om den skulle trekkes eller fikses på...Jeg valgte å trekke den, og det angrer jeg ikke på. Nå vet jeg i allfall at den ikke er vond! Det er alltid fælt å legge hunden sin i narkose, må innrømme at jeg liker det dårlig, men det er dessverre nødvendig noen ganger. Godt at alt gikk bra og at ho er på bedringens vei.

  Koselig tur du har tatt oss med på. Jeg elsker gammel historie og kan ofte undre meg over ting og tang jeg finner på turene. Akkurat som den stolen du har tatt bilde av...

  Ha en fin lørdag!

  Gi Leia en stor klem fra oss. :-)

  SvarSlett
 3. Gratulerer med vellykkede plasseringer i RL! Jeg er imponert! Og stakkars Leia med den tannhistorien! Du har da et godt mobilkamera, her var det flotte bilder!

  SvarSlett
 4. Sååå mange flotte bilder fra Hafrsfjord. Det med sverdene var bare mega bra, skikkelig blinkskudd.
  Fin tursti der, det var min tur sti for en "mannsalder" siden;o) Bodde en gang i verden i "Snobbes gate"

  Statuen av hu Ane Malene synes jeg er så bra...den forteller en så god historie om slitet den gang!!!

  Er det hu samme Anna Malene som sprang nerøve Søragadå itte an Johan???

  SvarSlett
 5. Glemmer jo helt dakkar Leia, som måtte trekke tenner, håper hun har det fint:o)))

  Vi var jo i Sørmarka med Dixie og Ville i går, tok ikke kontakt med deg, visste jo at Maila var løpsk og regnet med at det ikke var noe for Leia i hennes tilstand. Vi får ta det igjen en annen gang:o)))

  SvarSlett
 6. Det er nok to forskjellige Anna Malena'er, den ene fra Tananger og den andre fra Stavanger :-D Sangen om hu som sprang ittan Johan skal vissnok vera sann. Hu bodde i Søragadå.

  Leia har kasta opp siden søndag så nå begynner jeg å bekymra meg for at antibiotikaen ikke skal virke. Ringte dyrlegen så vi skulle stoppe med smertestillende og se det an til i morgen, dersom det fortsetter stopper vi med antibiotikaen også :o(

  SvarSlett
 7. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 8. Uffda Anne-Liss; tåler ikke magen til Leia antibiotika.

  Jeg ville gitt henne melkesyrebakterier, antibiotika forstyrrer tarmfloraen. vet at der finnes melkesyrbakterier hos dyrleger.

  En varm klem om god bedring:o)

  SvarSlett
 9. Gratulerer med flotte RL-resultater! Trodde jeg hadde kommentert her, men det var nok på FB..
  Hvordan går det med Leia?? Stakkars jente, trasig når ikke alt går helt som det skal. Lykke til og god bedring!!

  SvarSlett
 10. Det var nok de smertestillende hun reagerte på, etter vi sluttet med dem så går det bedre. Nå fortsetter vi med antibiotikaen som planlagt.

  SvarSlett
 11. Nå håper jeg alt i skjønneste orden igjen ;o)

  SvarSlett
 12. Det går fint med Leia nå !
  Hun er ferdig med pencelinkuren også, skal innom veterinæren en av dagene for å sjekke at det gror fint.

  SvarSlett